Vrhnika, 8. marec –Turistično društvo Vrhnika je dan žena izkoristilo za nadaljevanje branja Cankarjevih besedil kot protest proti nemogočim razmeram v Močilniku. Branje je potekalo v vrhniškem Kulturnem centru, in to v Doživljajskem razstavišču Moja Ljubljanica.

 branje doživljajsko

V Kulturni center je prišlo kar nekaj Vrhničanov, predvsem žena, ki so si za svoj dan zaželele tudi nekaj kulture. Za uvod v branje je predstavnica Doživljajskega razstavišča predstavila razstavo Moja Ljubljanica ter povabila vse prisotne, da bi si ob koncu branja Cankarjevih besedil lahko ogledali razstavne eksponate. Nato je besedo prevzel animator Boris Kononenko ter skupaj z lutko Ivana Cankarja predstavljal bralce. Le-ti so bili razpostavljeni na različnih koncih razstavne dvorane, kjer je še vedno 5200 let staro kolo z osjo.

Za uspešno branje velja zahvala Doživljajskemu razstavišču Moja Ljubljanica, Cankarjevi knjižnici Vrhnika in Turističnemu društvu Blagajana Vrhnika. Branje Cankarjevih besedil poteka že od septembra 2016 in se bo nadaljevalo še naprej ob sredah v Močilniku od 16.30 naprej. Vrhničani, vabljeni na tih, vendar z besedo glasen protest.

Avtor: Simon Seljak

Vir: Naš časopis

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 31 Maj 2017 06:55)