V četrtek, 27. novembra smo se dobili v Cankarjevem domu na Vrhniki. Tokrat smo v eno prireditev združili tradicionalno 3. srečanje narodnih noš ter prednovoletno srečanje Turističnega društva Blagajana. Namen srečanja je bil, da se spoznajo in poglobijo prijateljski odnosi med člani, sodelavci in soustvarjalci s folklornimi skupinami, pevkami in pevci ter glasbeniki, ki so ustvarjali turistične prireditve.

Prvi del prireditve je potekal v veliki dvorani Cankarjevega doma, kjer je program povezovala Tina Hajdinjak, ki je vodja sekcije narodnih noš pri TD Blagajana.

Na odru se je predstavil mladi harmonikar Anže Zdešar iz Lesnega Brda. Veseli smo bili, da se nam je pridružil Oktet Raskovec. Nastopali so tudi folklorna skupina Grof Blagaj iz Polhovega Gradca, pevke Trlice iz Ligojne, ligojnski folkloristi – FS Cepci. Nekaj ljudskih pesmi so zapeli tudi trio Milka, Lili in Jože, ki so vsi člani MePZ Društva invalidov Vrhnika, kjer Jože tudi vodi zbor, v soboto pa so imeli svoj 17. letni koncert v Cankarjevem domu, kjer so dvorano čisto napolnili. Za konec pa je še za več dobre volje poskrbel ansambel Presenečenje, ki je kar nekaj gostov zvabil na odel, da so se v njihovih ritmih zavrteli.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim, še posebej pa se zahvaljujemo Zavodu Ivana Cankarja za gostoljubje. Zahvaljujemo se tudi članicam in članov TD, ki so prispevali dobrote za zaključno druženje, še posebej pa Gostilni Mesec.

Več slik si lahko pogledate tukaj.

Blagajana 27.11.2014 001

Zadnjič posodobljeno (Petek, 09 Januar 2015 09:19)