Letošnja prireditev - podelitev blagajan in obenem srečanje članstva je bila v nedeljo, 9. septembra v prelepem okolju Cankarjeve Svete Trojice. Tako je že drugo leto zapored oživela z dobitniki blagajan in člani društva.

Na prelepo nedeljo se je zbralo kar veliko ljudi. Med gosti so bili tudi župan Stojan Jakin, podžupan Janko Skodlar ter predsednik TZ Občina Dobrova - Polhov gradec Marjan Plestenjak. Za glasbeno vzdušje sta poskrbeli glasbenici Ana Rus in Simona Turk. Prve je zbrane nagovorila predsednica društva Mirjam Suhadolnik, ki je izrazila zadovoljstvo nad lepo urejenimi hišami in objekti, ki se v naši občini izboljšujejo iz leta v leto. Zato zaslužijo resnično pohvalo, saj je v to lepoto in urejenost vtkano veliko dela, ljubezni do okolja in bivalnih prostorov. Nagrajencem je čestital tudi župan, ki je ponosen na lepo urejene domove, okolico in obnovljene javne objekte. Zato je Vrhnika po njegovih besedah eno najlepših mest daleč naokoli. Po obeh pozdravnih nagovorih sta skupno podelila 26 priznanj blagajana. Za najbolj urejeno hišo z okolico je prejelo priznanje 21 družin, za najbolj urejen star obnovljen objekt pa so prejele priznanje 3 družine. 2  blagajani sta bili podeljeni za najlepši javni objekt.

Za vse dobitnike blagajan je tudi letos poskrbelo podjetje Unichem iz Sinje Gorice, ki je že vrsto let zvesti pokrovitelj same akcije in prireditve. Tako so dobitniki prejeli celoletno naročnino na revijo Gaia in bogato paleto njihovih izdelkov Plantela za prehrano in varstvo rastlin.

Na zanimivi prireditvi so vsi prisotni veliko novega slišali tudi o vrhniškem največjem rojaku Ivanu Cankarju, za to se je potrudila Marija Iskrenović in na Cankarjevi Trojici v preprosti besedi predstavila del njegovega bogatega, vendar prekratkega življenja.

Za zaključek pa je Turistično društvo poskrbelo še za dobro barjansko mineštro, ki so jo izvrstno pripravili v Gostilni Bajc v Sinji Gorici. Tako se je končala še ena zanimiva prireditev z dolgoletno tradicijo.

 

 

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 10 December 2014 08:59)