Komisija za lepše okolje je opravila delo na terenu. Letošnje leto nam je bilo vreme sicer  naklonjeno vendar pa ste nam sporočali, da je toča v pomladnih mesecih naredila kar nekaj škode na vaših rastlinah. Vsako leto smo članice Komisije za lepše okolje presenečene nad lepoto vaših kotičkov, ki krasijo okolico vaših hiš. Nekatere lahko opazite že s ceste, drugi so skriti za vašimi hišami. Iskrena hvala, da ste nam pustili pokukati v vašo okolico – še posebej smo navdušene nad vsemi tistimi pridnimi gospodinjami, ki celo leto pripravljate »rožce« za naslednje leto.  

Na sestanku Upravnega odbora TD Blagajana, 13. julija 2017, smo pregledali predloge in nagradili najlepše urejene hiše, večstanovanjski objekt — blok, najlepši cvetoči balkon, poslovne objekte, javni objekt, sakralne objekte – kapelice in našli smo tudi zanimivo urejeno tematsko pot –- Rupnikova linija, ki vas vabi, da si vzamete čas in si jo v prijetnem okolju Zaplane ogledate. Navdušeni smo bili tudi nad lično prenovljeno kaščo na Stari Vrhniki, Ankino kaščo, ki s svojo zunanjostjo ter ob zanimivem pripovedovanju lastnice kar vabi, da si jo ogledate. Ohranjanje sakralne dediščine, letos smo pregledali tudi kapelice, je zagotovo pohvale vredno. Vsem, ki se trudite pri urejevanju vaških kapelic še posebna pohvala, saj so imele letošnje nagrajene kapelice, v svoji notranjosti, tudi sveže cvetje. Težko nam je bilo izbrati najlepšo, zato smo se odločili, da nagradimo štiri.

Fotografije, ki nastanejo na terenu niso profesionalne, zato se opravičujemo vsem profesionalnim fotografom.

Vsem bralcem Našega časopisa želimo prijetno jesen. Prijazno vabljeni v nedeljo, 10. septembra, ob 14. uri, v Star maln, kjer bomo podelili Blagajane in se družili z vami. V kolikor opazite kaj lepega nas le obvestite in pocukajte za rokav. Z veseljem se bomo oglasili.

Iskrena hvala vsem, ki mi pridno pomagate z delom na terenu in v pisarni društva. Posebno zahvalo pa namenjam Sonji Malovrh in Joži Alič.

Vsem dobitnikom Blagajan iskreno čestitamo.

Anita Čretnik,
predsednica Komisije za lepše okolje

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 26 Oktober 2017 16:28)